keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Nainen on terve, kun se shoppailee

Vihdoin tunnen olevani jälleen elävien kirjoissa inhottavan yskän helpottaessa! Jannella oli tänään kokous Erlangenissa (n. 20 km Nürnbergistä pohjoiseen), joten päätin lähteä sillä välin ostoksille. Pitkään aikaan en olekaan ostanut itselleni mitään uutta (paitsi toissapäivänä uudet juoksulenkkarit), ja siksipä tämä ostosreissu osoittautui varsin tehokkaaksi. Mukaan tarttui ainakin kengät (en ole mikään muotibloggaaja, mutta laitanpa kuvan silti, koska ovat niin kivat), farkut ja muutama paita. Kenkien alla oleva sohvapöytäkin on muuten uusi hankinta, ei koskaan saatu Suomessa sellaista ostettua, mutta nyt meillä on sellainen. Jei.

Ihmettelen kyllä kovasti tämän maan takapajuisuutta maksamisen suhteen - juuri missään ei käy kansainvälinen luottokortti, vaan täytyy varautua maksamaan joko saksalaisella pankkikortilla tai käteisellä.
Erlangenissa ei taida paljon muuta ollakaan kuin Siemensin toimipisteitä ja yliopisto. Tällä pikareissulla en ehtinyt tosin muualle kuin tähän kävelykadulle ja ostoskeskukseen.

Hipulle on täällä paljon ihmeteltävää (mm. tosi kiinnostavia myyränkoloja), mutta emme ole uskaltaneet sitä päästää täällä vielä irti. Jotta reppana saisi kuitenkin energiaansa purettua, tilasin Amazonilta 10m pitkän liinan, jossa voidaan harjoitella luoksetuloa. Valjaat vaan pitäisi vielä hankkia, jotta meno olisi turvallisempaa.
Samalla tilasin punkkien ennaltaehkäisyyn Tic-Clipin, jonka toimintaperiaate liittyy kai jotenkin magneettiin? Sellainen pieni läpyskä, joka laitetaan kaulapantaan kiinni kahdella metallilenkillä. Keskustelupalstoilla ainakin kovasti kehuttu, lisäksi ruoan sekaan valkosipulijauhetta. Näillä hieman luonnonmukaisimmilla menetelmillä toivon mukaan pärjätään, punkkilääkkeet kun taitavat olla aikamoisia myrkkyjä. Itsellemme käymme hakemassa rokotteen puutiaisaivokuumetta vastaan, täällä kun on paljon punkkeja ja niistä on suuri riski sairastua :(.

Todistetusti olen myös aloittanut jo opiskelun! Ensimmäinen kurssini käsittelee yritys- ja johtamisetiikkaa. Tentti on parin viikon päästä, joten kai sitä oikeasti täytyy jo asennoitua opiskeluun tämän "lomailun" sijaan.

P.S. eilisestä lähtien minäkin olen nyt virallisesti Nynnyvuoren asukas. Asiointi saksalaisessa virastossa sekä verotoimistossa sujui kyllä yllättävän mutkattomasti, ehkä siksi, koska meillä oli paikallinen agentti apuna.

Bis bald!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti