maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ingolstadt

Käytiin pari viikkoa sitten katsomassa Hipulle paria hoitopaikkaa, koska tarkoitus olisi käydä tässä kevään aikana vähän pidemmälläkin reissulla Saksan rajojen ulkopuolella. Ensimmäinen hoitopaikka tuntui jostain syystä vähän oudolta, mutta toisessa paikassa kaikki tuntui olevan kohdallaan. (http://www.denizinan.de/). Sovimme, että tuomme Hipun yhdeksi yöksi testihoitoon niin, että näemme miten kaikki sujuu.

Lauantai-aamuna sitten jätimme Hippusen Denizin hoitoon ja lähdimme itse ajelemaan kohti Ingolstadtia, noin 100 km Nürnbergistä etelään kohti Müncheniä. Ingolstadtissa on aika mukavan kokoinen Outlet Village, jossa merkkituotteita siis myydään alennettuun hintaan. Vinkkivinkki shoppailun nälkäisille matkailijoille :)! Huokeiden hintojen päälle saimme myös VIP-kortin Jannen työpaikan kautta, jolla sai tietyistä liikkeistä vielä -12 % alennuksen. Mukaan tarttui lähinnä urheiluvaatteita ja joitain muita vaatekappaleita. Ja itse ostin vielä viime hetkellä himoitsemani Guessin rahapussin :). Hyvän mielen ja kevyemmän kukkaron myötä suuntasimme Ingolstadtin keskustaan syömään ja hotellille.

Janne on tykästynyt paikalliseen vehnäolueen, itse tilaan kyllä edelleen mieluummin pilsnerin.


Paitsi että Ingolstadtissa on hyvät shoppailumahdollisuudet, se on myös Audin kotikaupunki. Sopiva matkakohde siis meille (=Jannelle) :). Tällä kertaa emme käyneet Audin tehtaalla, koska Janne oli käynyt siellä jo aiemmin, ja oikeastaan itse en kokenut niin suurta mielenkiintoa sitä kohtaan, että toinen vierailu olisi tullut tarpeeseen.

Audilla on ihan oma pysäkkikin..saksalaiset ne sitten rakastavat automerkkejään.

Illalla käytiin hotellilla suomalaisessa saunassa! Hieman olikin saunaa jo ikävä, vaikka kieltämättä tuo matala koppi ilman ilmanvaihtoa ei ehkä vedä vertoja Vaaksikallion saunan lempeille löylyille ja ikkunasta avautuvalle järvimaisemalle. Jo pelkkä ajatuskin rentouttaa :)!

Sunnuntai-aamuna Janne oli kovassa kuumeessa ja flunssassa, liekö edellisen päivän shoppailu vienyt veronsa. Kävin siis itsekseni aamukävelyllä ihmettelemässä maisemia. Kellot oli käännetty kesäaikaan, ja kesältä kyllä kieltämättä jo tuntuikin!


Iltapäivällä ajelimme (=minä ajoin! Moottoritietä! Yli 160 km/h! Mutta en sentään uskaltautunut laitimmaiselle kaistalle, siellä nopeimmat köröttivät reippaasti yli 200 km/h...) takaisin Nynnyvuoreen ja haimme koiran hoidosta. Kaikki oli mennyt superhyvin! Hippu oli leikkinyt toisten koirien kanssa itsensä uuvuksiin ja valloittanut monen ihmisen sydämen lagottomaisella pusuttelullaan <3. Täällä lagotto ei ilmeisesti vielä ole kovin tunnettu rotu, ja monet olivat kyselleetkin, minkä rotuinen Hippu on. Varmasti uskallamme viedä Hipun sinne toistekin hoitoon, kunhan vaan keksimme sopivan matkakohteen toukokuulle!

2 kommenttia:

  1. Weizenbier näyttää hyvältä, mikähän mahtaa olla tarkempi malli? Laitetaan Alkon tytöille tilaukseen.

    VastaaPoista
  2. Herrnbräu taitaa lukea lasissa, paikallinen panimo Ingolstadtissa. Vaihtoehtoja täällä kyllä riittää, ja parhaalta maistuu paikan päällä ;)

    VastaaPoista