torstai 11. syyskuuta 2014

Berlin, Berlin!

Kesä alkaa taittua kohti syksyä, mutta vielä ehdimme yhden reissun tehdä elokuun puolella. Tämän viikonloppumatkamme kohde oli Berliini, Saksan mielenkiintoinen pääkaupunki. Ensin täytyy kuitenkin mainita, että matkalla pohjoiseen pysähdyimme Hallessa, jossa sijaitsee yksi Saksan vanhimmista suklaatehtaista :) :). Siellä oli mielenkiintoinen museo suklaan historiasta ja ah, mahtava tehtaanmyymälä!

Suklaisia juttuja!Mitä Berliinistä voi sanoa? Ainakaan yksi viikonloppu ei riittänyt kaupungin näkemiseen, ensinnäkin kaupunki on todella suuri (melkein 3,5 miljoonaa asukasta!) ja siellä on paaaaaaaaljon erilaista tekemistä ja näkemistä. Tietysti erityisesti historiasta kiinnostuneille.

Meillä kävi toistamiseen hyvä tuuri hotellin suhteen - hotelli oli nimittäin jälleen ylibuukattu ja saimme käyttöömme pienen huoneiston! Toimi aika hyvin, koska emme olleet varanneet edes aamupalaa (hinta 18 €/hlö!?!), joten saimme huoneistossa laitettua sopivaa aamupalaa itse. Berliinin hintataso oli muuten aika korkea erityisesti turisteja vilisevillä alueilla. Meille Etelä-Saksasta tuleville oluttuopin hinta (6-7 €) oli aika pöyristyttävä. Syömään (ehkä juomaankin) kannattaa siis suunnata vaikka metrolla vähän syrjempään.

Vielä on pitkä matka Suomen alkoholilainsäädännöllä tähän...
No, kiinnostavin nähtävyys Berliinissä on tietenkin jäljellä oleva pieni pätkä Berliinin muuria. Sen lähellä sijaitsee myös yksi tunnetuimmista Itä- ja Länsi-Saksan välisistä rajanylityspaikoista, Checkpoint Charlie. Uskomatonta, että suurin osa laittomista rajanylityksistä tapahtui juuri tällä kohdalla muuria, eikä esimerkiksi jossain syrjemmällä. Saimme lukea mielenkiintoisia tarinoita onnistuneista ja hieman traagisemmista rajanylitysyrityksistä. Ne muuten tulivat sitten seuraavana yönä uniin...

Checkpoint Charlie.

Vasemmalla itä, oikealla länsi.
Historiaa ei sovi unohtaa.

Juutalaisten muistomerkki.
Kävimme vierailemassa myös Saksan parlamenttitalossa (Reichstag), jonne kannattaa ennakkoon rekisteröityä netissä, niin välttää pahimmat ruuhkat, sillä sisäänpääsyssä on tarkat turvajärjestelyt. Parlamenttitalon katolle pääsi kävelemään ja ihailemaan hienoja maisemia, mutta muuten vierailu oli vähän pettymys. Olin nimittäin luullut, että vierailu käsittää myös kierroksen itse massiivisessa rakennuksessa. Ihan näkemisen arvoinen paikka silti (ilmainen sisäänpääsy)!

Dem Deutschen Volke - saksalaisille.

60-luvulla näytti aina tältä.

Lasikupolitaideteoshässäkkä Reichstagin katolla.
 Berliinissä voisi kuluttaa monta päivää tietysti myös vaikka shoppaillen, mutta tällä kertaa me keskityimme historiaan ja kulttuuriin. Sitä paitsi saksalaiseen tapaan sunnuntaisin kaupat eivät tietenkään ole auki. Sunnuntai oli sateinen, joten itse suuntasin Salvador Dalí -näyttelyyn ja sillä aikaa mies jatkoi historian opintojaan bunkkerissa. (Ok, myönnetään, päärautatieasemalla kaupat olivat auki myös sunnuntaina, joten ihan pikkuisen vaan kävin ostoksilla, ihan yhdet kengät vaan.).

Dalí -näyttely.

Syksyistä, eikö?
Joku sanoi, että Berliinissä täytyy käydä vähintään kerran vuodessa, mutta ei sinne halua jäädä. Täysin samaa mieltä! Sitä paitsi sunnuntai alkoi tuntua jo hieman liian pitkältä, sillä olimme Berliinistä vielä suuntaamassa kohti pohjoista Lyypekkiä ja laivasatamaa, Hippu-neiti nimittäin palasi kesälomaltaan "isovanhempien" kanssa! Yötä vasten ajoimme sitten koko porukalla takaisin Etelä-Saksaan.

Onnellinen koira omassa kodissa omalla pedillä. <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti