maanantai 24. helmikuuta 2014

Grüss gott!

Kotona ollaan!

Päästiin vihdoin matkaan perjantaina loskaisesta Järvenpäästä. Uusi perheenjäsenemme Aulis oli suksiboksia myöten pakattu täyteen tavaraa, vaikka varsinainen muuttokuorma olikin lähtenyt kohti Saksaa jo pari viikkoa aiemmin. Olen aina ajatellut, että meillä ei ylimääräistä tavaraa juuri kerry (varsinkin kun olemme viime vuosien aikaan muuttaneet suhteellisen usein), mutta kyllä sitä vaan kaikenlaista matkan varrelta tarttuu mukaan.

Vuosaaressa meillä oli hetki aikaa ennen laivan lähtöä, joten käväisimme vielä kaupassa ja Hippua ulkoiluttamassa ennen pitkää laivamatkaa. Hippu-neiti ei ollut tosin samaa mieltä takaisin autoon palaamisesta, vaan päätti hilpaista karkuun vilkkaan kauppakeskuksen pihassa. Isännän "tänne"-komento ei ollut kovin houkutteleva, mutta onneksi emäntäkin sattui tulemaan kaupasta ulos juuri sopivalla hetkellä ja jälleennäkeminen yllättätti positiivisesti :). Huh..pienet sykkeennostot ovat toki välillä paikallaan, ihan kuin tässä ei muuta jännitystä olisikaan ollut ilmassa..

28 h tunnin laivamatka Vuosaaresta Travemündeen sen sijaan meni ennakkojännityksestä huolimatta superhienosti. Hippu matkusti kuin vanha tekijä, suurin osa matkasta nukuttiin hytissä (emäntä kuumeisena ja flunssaisena), välillä käytiin ulkoilemassa kannella ja emännän & isännän käydessä syömässä Hippu vartioi hyttiä kuuliaisesti (=nukkui emännän sängyssä).Saavuimme Saksaan myöhään lauantai-iltana ja jäimme Lübeckiin hotelliin yöksi. Sieltä sunnuntai-aamuna lähdimme ajelemaan kohti Nynnyvuorta ihanan aurinkoisessa ja keväisessä säässä. Onneksi oli sattumalta kevättakki jo pakattuna mukaan, sillä auringossa oli varmaankin jo lähemmäs +15 C :) :). Jippii! Ich freue mich auf Frühling!
Kotiin Nynnyvuoren Herppeenluomaan pääsimme perille sunnuntai-iltana noin kuuden maissa. Tänä aamuna isäntä lähti töihin ja me jäimme Hipun kanssa ihmettelemään saksalaista menoa kahdestaan. Aamulenkillä tuli jo vastaan monta koirakaveria - täällä muuten on vähän vaikeaa toteuttaa "ei haistella hihnassa" -periaatetta, koska melkein kaikki koirat kulkevat omistajansa kanssa ilman hihnaa, ihan kuuliaisesti ja rauhallisesti. Ei taitaisi juuri nyt onnistua meillä, 7 kk ikäisellä Hippusella on meneillään joku hähhähhää-murkkuikävaihe, eikä meinaa ymmärtää ollenkaan mitä "tänne" tarkoittaa. Hihnassakin kulkiessa kaikki maailman hajut ovat niiiiiiin paljon mielenkiintoisempia kuin emännän turhat kehotukset saati namit. Pyh.


Aamulenkin väsyttämänä täällä uudessakin kodissa malttaa kyllä ottaa päiväunet auringonpaisteessa. Taitaa olla matkaväsymystäkin vielä ilmassa. Hieman vähäiset ovat vielä sisustukselliset elementit täällä 100 m2 kodissamme (hmm..turhan vähän tilaa tuntuu olevan), odottelemme tuttuja tavaroita saapuvaksi keskiviikkona. Aurinko ja lämpö tuntuvat häätäneen myös flunssan, joten eiköhän me täällä nyt alkuun päästä! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti