perjantai 5. joulukuuta 2014

Taas...(valkeata)...joulua!


Ohhoh, muistin yhtäkkiä, että täällähän tämä blogi ammottaa tyhjyyttään. Eikä kukaan varmasti tiedä, mitä meille nyt kuuluu, kun en ole muistanut kuulumisia tänne päivittää ;). No, jos joku vaikka ei ole sitä vielä puskaradiosta (suom. facebook) kuullut, niin alkuperäinen suunnitelmamme olla täällä Saksassa tämän vuoden loppuun saakka onkin vaihtunut, ja uuden sopimuksen mukaan olemme täällä 30.6.2015 saakka. Itse jatkan opintovapaalla sinne saakka. Useimmat expatriaatit viipyvät kyllä kauemminkin, ja meidän 18 kk oleskeluamme on usein ihmetelty kovin lyhyeksi. Ja tottahan se on, aika menee niin nopeasti, että seuraavan kerran blogia päivittäessäni huomaan varmaankin pakkaavani tavaroita jo kotimatkaa varten.

Käväisimme lokakuussa eräässä ruotsalaisessa, kansainvälisessä design-tavaratalossa, ja silloin olivat juuri  saapuneet kauden uutuusjoulukoristeet. Niistä hullaantuneena aloin fiilistellä tulevaa joulua! Viime viikonloppuna aukesivat myös maailmankuulut Nürnbergin joulumarkkinat, Christkindlesmarkt. Kadut ovat täynnä turisteja, sillä kuuleman mukaan kaupunkimme väkimäärä tuplaantuu joulun aikaan!

Joulumarkkinoiden avajaiset.

Vaikka täällä ei lunta (vielä) olekaan, näistä markkinoista tulee silti aika jouluinen fiilis! Viileänä päivänä Glühwein (glögi) lämmittää juuri sopivasti, kojuista voi ostaa vaikka paahdettuja manteleita tai pientä suolaista syötävää, sekä tietysti Nürnbergin kuuluisaa Lebkuchenia. Se on ikään kuin pipari, mutta pehmeämpi ja kakkumaisempi, pähkinäinen joululeivonnainen, joka voi olla vaikka suklaallakin kuorrutettu. Herkkua!

Me vietämme siis tänä vuonna joulua täällä Nynnyvuoressa ihan kolmisin, ja ajattelin laittaa jouluksi sekoituksen suomalaisia ja saksalaisia jouluruokia. Tosin saksalaisten tuttumme mukaan pöytään ei täällä kateta mitään erikoista jouluna, kenties vain vähän parempaa makkaraa! En tiedä, olivatko tosissaan. Varmaan perunasalaatistakin on joku juhlaversio olemassa...Jouluoluita on tietysti myös tarjolla. Täällä myös perinteisesti jouluaattona lahjat jakaa Christkind ("Jeesus-lapsi"), ja joka vuosi Christkindiksi valitaan kaupungissa joku hehkeä, vaalea nuori neitonen, ehkä meidän Lucia-neitoamme vastaava. Perinteitä arvostava mieheni ehti tietenkin heti innostua ajatuksesta, ja oli jo varaamassa meille kotiin neitosta lahjoja jakamaan, ennen kuin pääsin väliin...;)

Joulukalenteri ikkunalla. Älkää huolestuko, en jätä noita kynttilöitä palamaan lähelle verhoja :).

Tänään illalla on ohjelmassa luksusta! Menemme syömään ja  joulukonserttiin, ja huomenna ehkä on mahdollista seurata Linnan juhlia Yle areenan kautta. Kiireetöntä ja stressitöntä joulunaikaa kaikille!

Hippua ei jouluvalmistelut paljon stressaa!

- Nynnyvuoren blondit

P.S. Joulun aika on perheen aikaa! Mitähän mieltä rakkaassa kotimaassamme oltaisiin tästä mainoksesta...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti