sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Pieni joulumarkkinavertailu

Frohe Weihnachten und einen guten Rutsch ins neue Jahr!

Jos rakastat joulua ja joulumarkkinoita, Saksa on oikea matkakohde joulukuussa! Joulumarkkinat avautuvat perinteisesti jo marraskuun lopulla, ja kestävät aina jouluaattoon saakka.

Monien vertailujen mukaan Nürnbergissä on Saksan kauneimmat joulumarkkinat. Täällä on iso vanhakaupunki, ja myös "kauppatori" on iso, ja hienojen, historiallisten kirkkojen ympäröimä, joten se tekee markkinoista erityisen tunnelmalliset. Markkinoilla on tarjolla tietysti kaikenlaisia saksalaisia herkkuja, meille ihan uusi juttu oli Feuerzangenbowle. Se on saksalainen mausteinen, kuuma glögijuoma, jonka päällä poltetaan rommiin kastettua sokeritötteröä, joka sulaessaan tippuu juomaan. Feuerzangenbowle-alue on Nürnbergissä aina ihan tupaten täynnä, erityisesti viikonloppuisin se on suosittu "aloittelupaikka". Tämä alue on avoinna uuteen vuoteen saakka, kun muut markkinat loppuvat 23. päivä. Jos siis haluat kokea suurta joulumarkkinahumua, suuntaa ehdottomasti Nürnbergiin!
Hippu ihmettelee Nürnbergin ihmisvilinää.
Suklaalla päällystettyjä hedelmiä markkinoilta.

 Viime viikonloppuna kävimme Forchheimin joulumarkkinoilla. Siellä erikoisuutena oli "maailman kaunein joulukalenteri". Raatihuoneen seinässä olevissa ikkunoissa oli luukku jokaiselle päivälle, ja joka päivä Christkind ilmestyy ikkunaan ja lausuu tarinan, runon tms.


Myös Erlangenissa oli mukavat, pienehköt keskiaikaiset joulumarkkinat. Saksalaiseen tyyliin juomasekoituksia voi tehdä myös näin jouluisin, ja siellä maistoimme ensimmäistä kertaa Glühbieriä. Siis kuumaa glögiä ja olutta sekaisin. Oluen vaahto on hauskan vaaleanpunaista, mutta muuten ehkä itse suosittelisin juomaan oluen oluena ja Glühweinin Glühweinina!

Tämän pienen joulumarkkinakierroksemme mukavimmat markkinat tähän mennessä olivat kuitenkin Zirndorfissa. Ne olivat vanhan linnan pihassa, ja sisäänpääsymaksu oli 5 €. Siellä oli erityisen paljon paikallisten käsityöläisten kojuja, toinen toistaan houkuttelevampia herkkuja (mukaan tarttui mm. tryffelijuustoa) ja upeat puitteet linnan vanhoissa tallirakennuksissa. Lapset pääsivät ratsastamaan ponilla tai kamelilla! Nämä markkinat eivät tuntuneet ihan niin kaupallisilta kuin suuremmat, kuten Nürnbergin markkinat. Leppoisa tunnelma :).




Tunnelmallista, ihanaa ja lumista joulua Suomeen 
toivottavat Nynnyvuoren blondit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti