perjantai 2. toukokuuta 2014

Sardinia

Viikon reissu Sardiniassa takana ja tuntuu kyllä siltä, että tuossa ajassa ainakin saaren pohjois- ja länsiosa tuli koluttua aika tarkkaan. Meillä oli vuokra-auto, ja koska sää oli koko viikon aika tuulinen ja siitä johtuen hieman viileä, tuli istuttua autossa melkein 1000 km viikon aikana. Sinä aikana ehdimme nähdä aika monta pientä kylää ja kaupunkia. Turistikausi ei oikeastaan ollut vielä alkanut, joten joka paikassa oli todella, todella hiljaista. Välillä oli jopa vaikeuksia löytää ravintolaa, josta olisi saanut lounasta. Iltaisin ajoimme aina takaisin Olbiaan, jossa meillä oli hotelli, joten sieltä löytyi kyllä ravintoloita (=pizzerioita) riittävästi.
Olbia, n. 55000 asukkaan satamakaupunki, jossa ei ollut erityisen paljon nähtävää tai tekemistä.


Algherossa, saaren länsirannikolla oli mukava vanhakaupunki ja hienolla säällä varmasti mukava rantabulevardi.


Nuoron kaupunki sijaitsi 550 m korkeudessa. Tästä kuvasta se ei ehkä näy, mutta tie meni kyllä pelottavan korkealla!

Agriturismo -paikkoja oli tien varrella useampiakin, se on ehkä joku tämän päivän matkailuhitti. Pysähdyttiin mielenkiinnosta yhteen paikkaan, josta löytyikin possuja, aaseja, ankkoja, hevosia ja lehmiä, mutta ei ihmisiä. Pihassa oli pari autoa, mutta muuten tila oli täysin autio.


Hieman omituista...no, rapsuteltiin eläimiä vähän aikaa ja jatkettiin sitten matkaa.










Arzachenan lähistöltä löydettiin Vigne Surraun viinitila, jonne pääsi tutustumiskierrokselle ja maistelemaan tilan viinejä. Kierros oli aika mielenkiintoinen, ja tilat olivat upeat!







Eräänä hieman aurinkoisempana päivänä kiivettiin Palaun kaupungin lähistöllä "Bear Rock" -kalliolle, josta oli aika hienot näkymät sekä mantereelle että merelle. Tuuli oli niin kova, että hieman heiveröisempi (ei koske siis meitä) turisti olisi jo ehkä lennähtänyt kalliolta alas...

Kokonaisuudessaan ihan hieno reissu, koska tarkoituksena olikin autoilla eikä ottaa aurinkoa hotellin uima-altaalla. Ilman autoa "huonolla" säällä olisi iskenyt tylsyys. Täytyy kuitenkin myöntää, että viikon loppupuolella ei oikein meinattu enää keksiä tekemistä tai näkemistä, ja pizzan/pastan syönti alkoi jo kyllästyttää. Kalaruoat ja merenelävät olivat toki tuoreita ja herkullisia, mutta onko se italialainen ruoka nyt muuten niin erikoista? Kallistakin oli (esim. pizza 8-10 €, jonka päälle joka paikassa 2-3 € palvelumaksu/hlö)! Tällä kokemuksella Välimeren kohteista parasta sijaa pitää kyllä edelleen Kroatia ja Adrianmeren rannikko! Siellä on edullisempaa, siistimpää ja parempaa palvelua.

Ensimmäistä kertaa iski myös ihan pienoinen koti-ikävä Suomeen, tuntui oudolta palata reissusta edelleen vieraaseen maahan...Mutta, eiköhän se arki tästä taas palaudu normaaliksi ja ensi viikolla saadaankin ihania vieraita!

P.S. kyllä oli turistilla turvallinen olo, kun paikallispoliisi partioi hoodeilla...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti